Cuptor indian Tandoor

Specialităţi orientale la Country Club „La Mesteceni”

La Mesteceni dorim să oferim oaspeţilor noştri o experienţă cât mai bogată. Deliciile culinare variază astfel de la legumele crescute în propria grădină la mâncăruri tradiţionale româneşti, barbecue tipic american şi specialităţi orientale.

Astfel, La Mesteceni avem unul din puţinele cuptoare tradiţionale Tandoor, folosit pentru o gamă largă de preparate din carne şi nu numai.

Tandoor-ul este tradiţional un cuptor de pământ, cilindric, folosit în centrul, sudul şi vestul Asieis (India, Turcia, Iran, Pakistan, Afganistan etc). Pentru portabilitate, variantele moderne au un exterior de aluminiu, în interiorul cutiei protectoare fiind însă cuptorul propriu-zis din pământ.

Căldura din tandoor este dată de cărbuni, sau lemne, arzând chiar în interiorul cuptorului şi generând astfel un mediu extrem de fierbinte, care înconjoară alimentele în mod uniform. Temperatura dintr-un tandoor se apropie de 480 °C şi adesea aceste cuptoare se păstrează închise, pentru a fi capabile să menţină perioade lungi de timp o temperatură ridicată.

Vă invităm să probaţi şi Dumneavoastră mâncărurile delicioase preparate în cuptorul Tandoor.